HOE LANG IS MIJN ESTA GELDIG?

ESTA aanvragers moeten altijd de status van hun ESTA controleren voordat zij een reis plannen. U moet de status controleren om het ESTA-vergunningsnummer en de ESTA-vervaldatum te weten te komen. Controleer altijd EERST de status, en dien geen nieuwe aanvraag in, want een nieuwe aanvraag kost geld en kan uw huidige ESTA annuleren of herschrijven. Controleer hier de geldigheidsduur van uw ESTA.

Nadat u een ESTA-vergunning hebt ontvangen, is deze twee jaar geldig vanaf de datum van afgifte van de vergunning, tenzij deze is geannuleerd of uw paspoort in deze periode van twee jaar niet is verlopen.

Uw inreisvergunning wordt ingetrokken op dezelfde dag dat uw paspoort vervalt, indien uw paspoort vervalt tijdens de geldigheidsduur van twee jaar van de vergunning.

Uw ESTA kan ook worden ingetrokken of herschreven als u in deze periode van twee jaar een nieuwe ESTA-aanvraag indient.

HOE KAN IK CONTROLEREN OF MIJN ESTA NOG GELDIG IS?

Om te controleren en ervoor te zorgen dat uw ESTA nog steeds geldig is, klikt u hier de geldigheidsduur van uw ESTA controleren voordat u naar de Verenigde Staten van Amerika reist.

Vul een kort onlineformulier in en vul de gegevens uit uw paspoort in. U zult de ESTA status ontvangen. U ontvangt ook het vergunningsnummer en de vervaldatum van het ESTA, als uw aanvraag nog geldig is. Hieronder staan 5 mogelijke ESTA statussen.

5 MOGELIJKE ESTA STATUS REACTIES WAT ZE BETEKENEN:

1. ESTA-AUTORISATIE GOEDGEKEURD

Als u bericht hebt ontvangen dat uw ESTA-vergunning is goedgekeurd, is dat goed nieuws, want het betekent dat u het recht hebt om naar de Verenigde Staten te reizen. Noteer of print de vervaldatum van uw ESTA en het ESTA-aanvraagnummer. Zorg ervoor dat uw ESTA-aanvraag niet is verlopen voordat u van plan bent naar de Verenigde Staten te reizen.

Het is ook aan te bevelen de geldigheid van het ESTA te controleren op de dag dat u van plan bent naar de Verenigde Staten te vertrekken. Het is raadzaam de geldigheidsduur van het ESTA op de dag van de reis te controleren, aangezien de aanvraag op elk ogenblik door de dienst Douane en grensbewaking kan worden ingetrokken.

2. ESTA AANVRAAG IN BEHANDELING

Als u een bericht hebt ontvangen dat uw ESTA-aanvraag in behandeling is, is het waarschijnlijk dat uw aanvraag onlangs is ingediend en nog steeds in behandeling is. Het kan tot twee weken duren om een ESTA-aanvraag te verwerken.

Ga naar controleer de geldigheidsduur van uw ESTA na 72 uur opnieuw om te zien of het is goedgekeurd of niet.

Vergeet niet dat u een ESTA-aanvraag het best ten minste twee weken voor de geplande reis indient, aangezien het tot twee weken kan duren om deze te verwerken.

3. ESTA AANVRAAG VERVALLEN

Als u een status hebt ontvangen waarin staat dat uw ESTA-aanvraag is verlopen, moet u een nieuwe ESTA-reisvergunning aanvragen.

Om deze status te verkrijgen, kunt u een nieuwe aanvraag voor een ESTA indienen als u een paspoort hebt van het land dat in aanmerking komt voor een ESTA.

Dat kunt u een nieuw ESTA aanvragen hier.

Helaas is er geen manier om de ESTA-vergunning te verlengen, u kunt alleen een nieuwe vergunning aanvragen nadat uw ESTA-vergunning is verlopen.

4. ESTA TOEPASSING NIET TOEGESTAAN

Als u de status “ESTA application not authorized” (ESTA-aanvraag niet goedgekeurd) krijgt, betekent dit dat u niet in aanmerking komt om naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen in het kader van het Visa Waiver Programma.

Opmerking: De dienst die het ESTA controleert is de U.S. Customs and Border Patrol. De dienst Douane en grensbescherming van de VS zal reizigers wier aanvraag niet is goedgekeurd, niet inlichten over de redenen van de weigering.

Mogelijke redenen waarom de aanvraag niet wordt goedgekeurd: indien het visum van de aanvrager tijdens een vorige reis is verlopen of indien hij onjuiste informatie heeft ingevuld in de ESTA-aanvraag. In de rubriek “Wat te doen als ik een fout heb gemaakt in de ESTA-aanvraag” hieronder vindt u informatie over wat u moet doen als u onjuiste informatie hebt verstrekt in de aanvraag.

U kunt nog steeds naar de VS komen met een B-2 toeristenvisum of een ander soort visum. Voor meer informatie en voor het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten, ga naar de volgende link https://estatousa.com/tourist-visa/.

5. ESTA TOEPASSING NIET GEVONDEN

Als uw ESTA-aanvraag niet wordt gevonden, is de meest waarschijnlijke reden dat de aanvrager onjuiste informatie heeft ingevoerd in de aanvraag of de informatie onjuist heeft ingevuld in het formulier voor geldigheidscontrole. Controleer de ingevoerde biografische gegevens en dien het formulier opnieuw in.

Indien de informatie onjuist werd ingevuld in de origineelESTA-aanvraag, is er geen verband tussen uw juiste biografische informatie en die welke daadwerkelijk in de aanvraag is ingevoerd, zodat er geen overeenkomst kan worden gevonden.

Ten slotte kan de status ESTA-aanvraag niet gevonden worden toegewezen als noch de huidige noch de vorige ESTA-aanvraag is ingediend.

In dat geval kunt u een nieuwe aanvraag voor de TSTA-status indienen als u een paspoort hebt van het land dat in aanmerking komt voor de ESTA-status. Je kunt hier een nieuwe ESTA aangeven.

WAT ALS IK EEN FOUT MAAK IN MIJN ESTA AANVRAAG?

Als u onjuiste informatie hebt verstrekt in de ESTA-aanvraag, kunt u informatie krijgen over het bijwerken of corrigeren van deze informatie door dit artikel te lezen is van het ESTA Informatiecentrum.

HOE VRAAG IK ESTA AAN?

Als u in aanmerking komt voor een ESTA, moet u een uitreisvergunning aanvragen door een eenvoudig online ESTA-formulier in te vullen.

Het duurt meestal enkele dagen vanaf het moment van indiening van een aanvraag tot de behandeling ervan. In sommige gevallen kan het echter tot twee weken duren voordat uw aanvraag in behandeling wordt genomen en een definitief antwoord wordt gegeven.

Nadat uw aanvraag is beoordeeld, ontvangt u informatie over de status van uw ESTA.

In sommige gevallen kan uw aanvraag worden afgewezen, en krijgt u dus geen ESTA.

In de meeste gevallen krijgen aanvragers echter een positief antwoord dat hun aanvraag met succes is behandeld, en dat zij nu zonder visum naar de Verenigde Staten kunnen reizen. Vanaf dit moment is het ESTA twee jaar geldig.

Het is ook belangrijk te onthouden dat het ESTA alleen kan worden gebruikt en dus alleen geldig is als het paspoort van de aanvrager ook geldig is. Dit betekent dat het ESTA na ontvangst slechts geldig is tot het verlopen van uw paspoort, indien dit gebeurt voor het einde van de geldigheidsduur van het ESTA van twee jaar.